Overfladebehandling

Overfladebehandling

Overfladebehandling anbefales for at kunne udnytte tynd-metaller hensigtsmæssigt i bl.a. byggebranchen, elektronik-branchen, den maritime industri, med videre.

Overfladebehandling kan dække over mange forskellige behandlingsprocesser – alt sammen til formål at styrke og dekorere metalemner. Primært er korrosionsbeskyttelse særdeles vigtigt for at metalprofiler opretholder funktionelle egenskaber under svære forhold. Det kan være materialer der anvendes udendørs.

Hos Metalwo ydes professionel service uanset behov for rådgivning, prøveproduktion og/eller totalleverance. Overfladebehandling udføres efter ISO certificerede standarder. Hvad enten det drejer sig om anodisering af aluminiumsringe/profiler, ætsning af skilte, eller pulverlakering af forplader, med videre, så vi være behjælpelige. Nedenfor kan du læse mere om de ydelser vi tilbyder. Har du spørgsmål, så kontakt venligst vores salgsafdeling på telefon 86281366.

Anodisering / Eloxering

Anodisering, også kendt som aluksering eller eloxering, er en kvalitetsgaranteret behandlingsform der giver aluminium ekstra styrke, lysægthed og finish. Anodisering har en korrosionsbeskyttende virkning, som opretholder materialets funktion, og fremmer levetiden. Behandlingen fremmer aluminiumets naturlige forsvar mod korrosion. Endvidere opnås en smudsavisende overflade med flot dekorativ finish.

Anoderingsprocessen gennemføres i en række trin: forbehandling, anodisering, indfarvning (hvis sort overflade ønskes), samt eftertætning. Et oxidlag opbygges når aluminiumet nedsænkes i et svovlsyrekar. Jævnstrøm ledes gennem materialet, hvorved dets porer åbnes og et oxidlag dannes. Afslutningsvis indkapsles porerne og oxidlaget forbliver derved en del af materialets overflade.

Hos Metalwo gennemføres naturanodisering og sortanodisering med eller uden indfarvet logo, tekst, med videre. En ridsfast overflade sikrer en optimal bevaring af indfarvede detaljer. Ved anodisering opnås fordele ved øget modstandsdygtighed for korrosion, rengøringsmidler, kemikalier, og UV. Derudover er opnås en elektrisk isolerende overflade.

Ætsning

Ætsning i aluminium, messing eller stål udføres efter kvalitetsstandarder og kunde-specifikke behov. Der findes en lang række ætseteknikker for at opnå slidstærke og flotte overflader. Det valgte motiv ætses ned i metallet, og farve kan ilægges. Denne metode for overfladebehandling anvendes ofte til fremstilling af stålskilte med blank tekst, eller mat udførelse.

Ætseteknikken sikrer særdeles pålidelige emner til anvendelse inden for adskillige industrielle områder.

Pulverlakering

Der findes en lang række forskellige laktyper – vi tilbyder de fleste, til overflade-dekoration af kabinetdele, forplader og profiler, med videre. Pulverlakering har nogle helt unikke konkurrencefordele i forhold til andre overfladebehandlinger, blandt andet et bredt farvevalg, mulighed for unikke strukturer, samt stærk vejrbestandighed.

Metalwo udfører pulverlakering i flere forskellige typer metaller – efter ordrespecifikation. Kontakt venligst vores salgsafdeling for professionel vejledning og et uforpligtende tilbud.

Overfladebehandling - Video

Interesseret i at vide mere om vores metalprodukter?
Læs blandt andet om metaltastaturer, frontpaneler, industrikabinetter, eller industriskilte.