Fås den også i grøn?

Er det bæredygtigt? Fås den også i grøn? Disse spørgsmål er uundgåelige på alle virksomheders dagsordener samt hos den private forbruger og naturligvis også et spørgsmål, vi tager op hos Metalwo.

Det grønne metal aluminium

Når man bestemmer, om et materiale er bæredygtigt, vurderes det ud fra metallets livscyklus såvel som dets holdbarhed. Oftest glemmer man aluminium som et bæredygtigt materiale, hvilket er en stor fejl. Aluminium er nemlig ekstremt interessant, når det kommer til bæredygtighed, da det har den unikke evne til at opretholde sin kvalitet, selvom det genanvendes.


Vidst du at:når man genanvender aluminium, forbruges der 5 % mindre energi end hvis ny aluminium skulle produceres.ca. 95 % af al aluminium bliver genavendt.ved genanvendelse af 1 ton aluminium spares der over 1 ton Co2-udledning

Derfor er aluminium ofte inkluderet i materialevalget, når arkitekter bygger bæredygtigt, da aluminium netop er et neutralt materiale at bruge I forhold til ressourcecirklen. Aluminium er et attraktivt byggemateriale delvis på grund af dets holdbare overflade, men også de smalle profilbredder som aluminiummet besidder. Derudover lægger aluminiummets egenskaber op til alsidig brug, både i forhold til ledningsevne såvel som forskellige vejrforhold, hvilket gør aluminiummet ekstremt anvendeligt.

En bidragsyder til den cirkulære ressourcecirkel

Hos Metalwo er den bæredygtige trend på ingen måde fremmed. Vi oplever i stigende grad at vores kunder efterspørger løsninger med et genanvendeligt perspektiv samt løsninger, hvor den grønne tankegang er integreret.

Ifølge Jim Hansen chefkonsulent hos Dansk Industri, er det centrale spørgsmål nemlig hvordan et produkt kan tilpasses til den cirkulære ressourcecirkel. Bør en cirkulær designstrategi tages i brug? Med dette menes der en strategi, hvor et produkt er designet således, at det senere kan genanvendes til nye formål. Kilde: Jim Hansen, 2018

Hos Metalwo stræber vi efter at implementere denne tankegang i vores produktion. Baseret på ønsker fra vores kunder besluttes materialevalget samt teknologien, så et genanvendeligt produkt kan fremstilles på bedst mulig vis, hvor vi samtidig ikke går på kompromis med kundernes krav til produktet. Et eksempel herpå er Metalwos beslutning om kun at producere kabinetter af metal i stedet for i plastik netop for at sikre, at kabinetterne kan genanvendes. Læs og lær mere om kabinetterne her. Vi forsøger desuden at implementere den cirkulære tankegang i vores produktionsprocesser, hvilket også er grunden til, at vi har erstattet vores filmsættermaskine med en mere energisparende model og vigtigst af alt en kemikaliefri en af slagsen.

Nikolaj Berg, CEO hos Metalwo, udtaler: ”Som udgangspunkt gør vi alt for at være så bæredygtige som overhovedet muligt på fabrikken – det er store som små ting. Alle vores produkter er produceret i det øjemed, at de skal kunne genanvendes. Vores egen produktserie, såsom alu-fit rosetter og aluminiums vandstanderen er produceret i aluminium for netop at sikre den høje kvalitet, funktionalitet samt holdbarhed. Vi har desuden afskaffet stort set al plastik, og det er både i produktionen, men også i kantinen, hvor der nu kun spises og drikkes af genanvendelige glas og tallerkener.”

Desuden sikrer vi genanvendelse af alle metalrester fra produktionen via en aftale med en lokal metal- og produktforhandler.

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA