Frihed og fokus på guitarscenen

Et behov for at vende fokus mod musikken, bevægelserne og showet drev Michael bag Noatronic imod iværksætteriet. 

Michael Engel rocker både på guitaren, og på iværksætterscenen. Med produktet Noatronic Onboard Expressions har han formået at nytænke måden hvorpå guitarister ændrer lyde på forstærkere og effektpedaler imens de optræder. Traditionelt set styrer guitarister lyden med fødderne, men da det forhindrer bevægeligheden på scenen, har Michael udviklet et system der gør det muligt at styre lyden fra guitaren selv. Dette uden at ændre ved guitarens æstetik og konstruktion. Det kommer af et behov for bedre fokus og ultimativ bevægelsesfrihed på scenen, fortæller han.

Byttede briefcasen ud med skoletasken

Dette var startskuddet til et succesfuldt iværksættereventyr, som både har slået et smut forbi Erhvervsakademiet og en HD uddannelse, inden Michael for alvor valgte, at springe med hoved og ben ind i en tilværelse som studerende og iværksætter. På trods af en etableret karriere som erhvervsrådgiver hos Nordea, fandt Michael ham selv umotiveret og i længsel efter et mere produkt-orienteret perspektiv i hans arbejde. Med en spirende lyst til at handle på hans idé, tog han beslutningen om at sige sit job op og udskifte den faste løn med SU, og briefcasen med skoletasken. Michael skulle tilbage på skolebænken og læse til elektronikingeniør, og på den måde komme et skridt tættere på at realisere sin drøm om frihed og fokus på guitarscenen. En uddannelse som tilbød en unik mulighed for den ambitiøse iværksætter, at kombinere sin flair for teknologi og sin brændende passion for at skabe et produkt.

Michael understreger at hans studiemæssige beslutning, gik hånd i hånd med hans iværksætter drøm men at han samtidig ikke vil være foruden hans erfaringer fra Nordea. ”Jeg har jo fået en udbredt forståelse for hvordan man gør forretning, og hvordan man håndterer økonomi som er brand vigtigt når man vil starte sin egen virksomhed” understreger Michael.

En anderledes sommerferie

Blot efter det første semester på uddannelsen, følte Michael sig tilstrækkelig udrustet til at tage Noatronic et skridt videre imod virkeligheden. Han fortæller hvordan den lange skole sommerferie gav ham den nødvendige tid til fordybelse, og da han efter ti ugers hårdt arbejde vendte tilbage til skolen, var hans første prototype klar.

Michael fortæller ”Imens de har andre var ude og nyde sommeren, så sad jeg og arbejdede på produktet imens jeg læste lidt fremad for at få det hele med”, og påpeger i den forbindelse vigtigheden i personlig drive når det gælder iværksætteri. For Michael selv var det hans lidenskab for produktet der holdte flammen i live, men han tøver ikke med at erkende at stiftelsen af virksomheden har krævet langt mere end havde turde håbe på.

”Det er lidt ligesom at bygge med Lego klodser”

Michael anvender Lego klodser som en måde at forklare udviklingsprocessen der ligger bag Noatronic. Han beskriver en proces hvori han på baggrund af hans egen kendskab til musikteknologi, og en række egenskaber fra studiet, har komponeret en form for byggeklodser som han nænsomt har sammensat, testet, og videreudviklet indtil det færdige produkt blev til.

Da den talentfulde ingeniør påbegyndte det femte semester, hvor studerende får mulighed for erhvervspraktik, kom Noatronic under vingen ved Startup Factory i Aarhus. Et iværksætter fællesskab for studerende, hvor der tilbydes kontorplads, råd og sparing. Her blev virksomheden officielt stiftet, og Michael begyndte den lange patentsøgning process både for det danske og amerikanske markedet. Det var samtidig også under disse forhold, at Michael fik flere legater i hus som i dag er med til at finansiere den fortsatte udvikling.

Et samarbejde med potentiale

Michael har dog allerede de første kunder i hus, og flere guitarister rundt omkring i Danmark såvel som USA har modtaget Noatronic Onboard Expressions med åbne arme. Via en webshop imødekommer han sine kunderers behov, men efter at have oplevet en stigende efterspørgsel har Michael taget kontakt til Metalwo. Et samarbejde mellem Noatronic og Metalwo vil gøre det muligt, at skalere produktionen, effektivisere den og på den måde give Michael mere råderum til andre forretningsaktiviteter så som markedsføring og produktudvikling. For den unge iværksætter har nemlig flere ideer i ærmet, og han håber på at kunne realisere potentialet af denne teknologi i højere grad fremadrettet. Lige nu er fokus dog på, at få produktet ud til guitaristerne, og arbejde med deres oplevelser og feedback på produktet.

Samarbejdet blev etableret da Metalwo var på besøg hos Start-Up Factory. Michael fortæller at han er særlig begejstret for den imødekommenhed han mødte hos Nikolaj Berg og Jacob Fenger, projekt leder hos Metalwo. Faktisk udtaler han, at han var en smule ydmyg overfor at sige ja til brugen af Metalwos ressourcer, men hertil understreger Nikolaj at han tror på potentialet hos Noatronic, og at Metalwo selv er ansvarlig for at gøre klart hvis samarbejdet går i en uforventet retning.

Hos Metalwo er vi begejstret for samarbejdet, og ser frem til at følge Noatronic og Michael i fremtiden. Du kan læse mere om Noatronic her: https://www.noatronic.com

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA