Guide – sådan gør du dit aluminium rent

Den slidstærke overflade, og dets fysiske egenskaber både ift. strømledning såvel som varierende miljøforhold, gør til aluminium til et særdeles anvendeligt materiale.

Den slidstærke overflade, og dets fysiske egenskaber både ift. strømledning såvel som varierende miljøforhold, gør til aluminium til et særdeles anvendeligt materiale. Men vejr, vind og dagligdag sætter spor på dit metal, og selvom aluminium går som den hårde dreng i klassen, så bør man ikke undervurdere vigtigheden af vedligeholdelse og rengøring.

1. Rengøring til let beskidte områder

Skal du rengøre for overfladisk snavs eller små pletter, anbefaler vi først og fremmest noget så simpelt som vand. En hårdt opvredet klud kan gøre underværker for dit aluminium. Ellers anbefales der at anvende sæbeprodukter med en PH-værdi mellem 6-8. Tommelfinger regel for metal rengøring er ingen base og ingen klor! Skal du fjerne fedt eller kalk, kan man tilsætte et par dråber husholdnings eddike til sin sæbeblanding.

2. Mere udsatte områder

Skal man rengøre aluminium som er udsat for mere end bare fedt fingre og hverdagssnavs, kan man anvende Wienerkalk og husholdningssprit. Bland de to sammen til en cremet masse, og påfør det da med en stof klud på området. Det er vigtigt når man skal rengøre aluminium, særligt med anodiserede overflader, at man anvender bløde pudse materialer. Stålbørster, ståluld og skarpe kanter er ikke velkommen på aluminium. Desuden bør man pudse i retning af metallets struktur.  

3. Til sidst

Efter endt rengøring kan man bare anvende voks, vaseline olie eller sprays specielt udviklet til formålet. Disse produkter vil danne en beskyttende hinde over aluminiummet, der letter rengøringen i fremtiden.

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA