Lean start-up for dansk kølevirksomhed

Max har været forbi både CBS, investment banking og en organisatoriske krise. Idag står han med sin virksomhed, Grad overfor deres første internationale millionordre. 

Max kommer flyvende ind af døren og giver hånden. Han har lige 15 min. til et kort interview, inden han skal køre mod færgen tilbage til København. Sammen med hans to direktionsmedarbejdere har han netop afsluttet det sidste, afgørende møde med Metalwo, inden produktionen af deres unikke produkt kan igangsættes.

Det er ikke en unormal dag for Max, tværtimod. For siden 2015, hvor virksomheden, Grad, blev stiftet, har han ikke hvilet på laurbærrene. Dengang var Max kandidatstuderende på Copenhagen Business School, hvorfra han har titel som Cand. Merc. i Applied Economics and Finance. Med en baggrund i investment banking var regneark og formler hverdag for Max, men en vision om at skabe noget selv og udfordre status quo lå altid i baghovedet. Med en spirende idé om et innovativt køle device tog han sig endelig mod til at pitche sin idé.

Den afgørende investor 

Max beskriver situationen som ganske uformel, tilfældig, men ikke desto mindre helt uforglemmelig. Et valgfag omhandlende entreprenuership, og en tændt investor var startskuddet til iværksætter karrieren, som i dag kan skrive sin første internationale million aftale på CV’et. Den danske investor så lynhurtigt potentialet, og kort tid efter blev Max parret med en specialist virksomhed, som kunne introducere ham til den nyeste køleteknologi. Dette førte til deres første produkt, som bestod af kølende køkkenplader til barer, restauranter og private. Men selvom ideen var god, måtte de indse, at teknologien både var for omfattende og for tidlig for markedet.

The Lean Start-up

Tilbage på tegneblokken med, på det tidspunkt, syv ansatte i ryggen stod Grad overfor deres første organisatoriske udfordring. Med håbefulde investorer og både designere og ingeniører i ryggen, var forventningerne høje, men driften lav. Men rejsen var først lige begyndt, for heldigvis viste baglandet af investorer at være mere end bare finansiel støtte, og da forslaget om at læse ”The Lean Start Up” af Eric Ries faldt det hele på plads. Her blev vigtigheden af en MVP fastslået, og den første prototype til et nyt produkt blev fremstillet. ”Man kan ikke udvikle, til produktet bliver færdigt, for det bliver det aldrig”, siger Max, og understreger vigtigheden i, at kunne tilbyde en prototype relativt hurtigt.

Her blev Metalwo involveret, og med alle nødvendige ressourcer in-house, samt øje for den æstetiske detalje var der et naturligt match. For Max var en vigtig faktor, at den iterative proces der foreligger en prototype kan centreres, og på den måde gøres mere effektiv. Dette medvirkede til et tættere samarbejde mellem virksomhederne, og netop her blev værdien skabt. Grad der gerne vil differentiere sig på, at skabe produkter med nordisk design og opsigtsvækkende æstetik, følte sig i rette hænder ved en produktionsvirksomhed som Metalwo hvor design og kvalitet er i højsædet. 

Eksklusivitet møder køleteknologi

Det endelig produkt tager form som en skarpt defineret kølestander, specielt designet til den amerikanske kunde. Køleren produceres i anodiseret aluminium og støbt plast, som sikrer funktionalitet uden at gå på kompromis med det tidsløse design. Køleren skal indledningsvis lanceres på det amerikanske markedet, herefter følger det europæiske. 

Max og hans kompagnon, Per Bergelin, har nu levet med kniven for struben i snart tre år. Men som for enhver anden iværksætter kan dette vende på en tallerken. Visionen bag virksomheden er stadig, at blive verdens førende udbyder af køleløsninger til flasker, og med dette produkt er de kommet et skridt tættere på.

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA