Metalwo på E-18: Altid god inspiration at hente

Årets elektronik- og robotmessen anno 2018 havde besøg af over 5.000 interesserede. Og Claus Grøn-Nielsen, vores udviklings- og kvalitetschef, var med for at samle inspiration. Både til ham selv og til Metalwo. For selvom elektronikbranchen kun er én af de mange brancher, vi arbejder indenfor, er der stadig meget inspiration at hente med hjem til produktionen.

16/10-18

Claus mødte for eksempel DIATOM, som leverer lime- og dispenseringsudstyr. En eksisterende leverandør, der også sælger UV-lim og UV-hærdeudstyr, som er interessant for noget af det, vi laver. For den slags lim er nemlig noget af det, vi bruger meget af – for eksempel i forbindelse med vores bonding-processer.

Læs mere om bonding her

“Det er jo rart at vide, at hvis vi får rigtig meget vækst på det område, hvor langt er virksomheden så? Hvad er trenden?” siger Claus.

Og netop trends er noget af det, Claus tager med hjem fra E-18. Han kan godt lide at blive inspireret og orienteret om, hvad der sker i branchen, og hvad pulsen er lige nu. Hvad sker der af nye ting lige om lidt? Der mener han, at denne messe er en af de bedste i landet.

Inspiration fra nye vinkler

Det er ikke kun trends, man kan hente på messer som E-18. Der er også muligheder for at hente inspiration fra andre virksomheder. Det behøver ikke nødvendigvis være fra kunder, leverandører eller kollegaer i branchen. For Claus kan det også være fra virksomheder, som vi slet ikke selv dyrker i det daglige.

”Jeg kan sagtens få gode idéer fra nogle firmaer, der laver testudstyr og så se en eller anden måde, de har lavet fixturer på. Og tænke, at det var godt nok en smart måde at håndtere tingene på. Det kunne vi også godt have glæde af.” Og så tager han en folder med hjem for at kigge nærmere på løsningerne.

For Claus kan det være alt fra, at nogen har sat emner på en bestemt måde i stativ, eller en robot der har et bestemt greb. Elementer, der måske umiddelbart ikke virker som noget, vi kan bruge i Metalwo, men som med snilde kan blive en del af vores præsentationer eller produktion.

”Hvis der er noget udstyr, vi kan bruge direkte, så er det typisk noget, der skal modificeres og tilpasses vores behov. Der er altid god inspiration at hente.”

Ingen nye robotter til Hasselager

I forbindelse med E-18 var der i år også en stor sal med robotter – R-18. Men selvom Claus’ største interesse ligger ved automatisering og optimering, så var der ikke meget nyt i den del af messen. Det var spændende og fascinerende, men ikke noget, hvor det giver mening for os hos Metalwo. Vi producerer simpelthen ikke nok emner ad gangen, til at det giver mening.

”Vi laver så mange forskellige ting og har utrolig mange skift. Så kan det godt blive lidt en udfordring med, hvor henne kan robotten være en hjælp. Den skal kunne bidrage med at gøre tingene hurtigere, eller kvaliteten bedre i det, vi producerer,” fortæller Claus Grøn.

Du kan læse mere om E-18 her: https://elektronikmesse.dk/

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA