Optimering rimer på justering – optical bonding til præcision

Hos Metalwo udgør optimering en stor del af det daglige arbejde. Særligt for Claus Grøn-Nielsen, der til dagligt håndterer alt inden for kvalitetssikring og udvikling hos Metalwo.

Og på Claus’ skrivebord slår bølgerne højt, når det gælder arbejdet om kvalitetssikring.

Claus har nemlig arbejdet på en ny procesmetode, der skal forfine kvaliteten på vores Optimal Bonding, og efter to år på tegnebrættet er den nu endelig klar til implementering i produktionen. Claus udtaler, at metoden er en måde at gøre mere for kvalitetssikringen, af produkterne der forlader Metalwo, og på den måde efterleve kundernes forventninger til den kompetente leverandør.

Når erfaring bliver til innovation
Ideen bygger på en specialfremstillet fikstur ramme, som er CNC fremstillet på baggrund af Claus’ egne ideer og erfaringer i Metalwo. Fiksturen skal sikre præcisionsplacering, ved de indbyrdes materialer der bondes sammen, hvilket udgør en af Metalwos absolutte spidskompetencer. Fiksturen vil samtidig bidrage med visuel kontrol af kvaliteten, da udfordringer så som støv og fejl i glasset kan identificeres på et split-sekund. På den måde vil ikke kun kvaliteten topsikres, men også antal af kassationer reduceres.

Vil du vide mere om optical bonding, så læs med her.

Claus påpeger dog, at tankegangen ikke er ny. Tværtimod; ”det er resultatet af mange års erfaring og test-forsøg i vores egen produktion, som nu endelig er blevet forfinet nok til implementering”. Samtidig understreger han, at løbende forbedringer er en indgroet del af Metalwos kultur, hvorfor han konstant søger mod de enkelte justeringer, der kan føre til fundamentale optimeringer.

Det basale håndværk
Det er en gennemgående tendens, at processer som disse i stigende grad bliver automatiseret. Dette er naturligvis noget som Metalwo også forholder sig til. Man møder dog udfordringer som mellemstor virksomhed, når det gælder implementering såvel som investering af sådanne robotter. Det kræver en vis volumen, for at automatisering kan forsvares finansielt, påpeger Claus.

Denne nye metode tillader alligevel Metalwo at prismatche, på trods af en produktionslinje som ikke er fuldautomatisk. Og selvom automatisering muliggør en lang række fordele ift. produktionen, bør der også tillægges værdi til håndværket bag et produkt. Kompetence-paletten involverer omstillingsparathed, detalje-orientering og visuel inspektionskontrol. For Metalwo sikres dette igennem 100% operatørkontrol, hvilket betyder, at hver operatør er ansvarlig for sin del af processen. En organisationsstruktur som for Metalwo sikrer ensartet performance, og anerkender det basale håndværk.

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA