Science fiction, robotter og mountainbiking skaber nye idéer

Hvad har en science fiction-film til fælles med en mountainbiketur, en ny robotopfindelse og et besøg hos en dansk virksomhed? Spørger man en af hovedhjernerne bag Metalwos produkter, Claus Grøn-Nielsen, er de alle kilder til inspiration for Metalwo, når der skal udvikles nye kvalitetsløsninger.

15/11-18

Vores kvalitets- og udviklingschef, Claus Grøn-Nielsen, er inspireret af det nære. I stedet for at opremse en lang liste over de nyeste smarte gadgets fra USA til Asien, fremhæver han kontakten med den enkelte kunde, anderledes arbejdsmetoder og en svedig cykeltur i den mudrede skovbund som det, der for alvor sætter kreativiteten i sving hos ham.


Inspiration fra danske virksomheder

“Jeg inspireres af danske virksomheder, for de har en særlig approach og god jordforbindelse, som jeg kan anvende direkte i mit eget arbejde. Når man i Danmark skal forholde sig til nye produktionsmetoder og processer, har vi mange regler, som vi skal forholde os til. Og det er meget udfordrende, for det er bekosteligt for os. Hvis jeg lader mig inspirere af en virksomhed fra Østen, så forholder jeg mig ikke til de parametre, som danske virksomheder skal overholde,” fortæller Claus, der i sit udviklingsarbejde på Metalwos Designlab gør meget ud af at imødekomme både de ønsker, som kunderne formulerer, men også det de endnu ikke vidste, de havde brug for.


Navnligt det sidste kræver, at man som udvikler kan tænke frit og stille spørgsmål til de faste arbejdsgange og løsningsmodeller, der eksisterer. Og det gør Claus.

En opskrift på at tænke kreativt


“Det gælder om at tænke helt ud i de vildeste fantasier i stedet for at lade sig begrænse af det velkendte. De handlingsmønstre, vores kunder kan have, kan begrænse og lukke ned for nye muligheder og bedre produkter. Derfor prøver jeg altid at spørge mig selv: Hvad nu, hvis vi gjorde sådan her?” fortæller Claus. 


For at kunne udvikle nyt, er det nødvendigt at tænke kreativt. Men hvordan skaber man et passende rum for det?


“Jeg har ikke sådan rigtig en struktur i min arbejdsmetode. På godt og ondt har jeg en hjerne, som selv kommer på idéer og løsninger. Det sker for eksempel, når jeg kører bil,” fortæller Claus.
“Eller når jeg gør noget, hvor kroppen har det godt og er beskæftiget. Når jeg kører mountainbike på skovstier, slapper kroppen af, og øjnene er beskæftiget med noget godt. Så er der frit løb til tankerne,” fortæller Claus.


Sci-fi og Einstein smitter af på Metalwo


Mange ville nok være meget interesserede, hvis der fandtes en klar opskrift på, hvordan man udvikler nye idéer. Men en sådan konkret opskrift har Claus ikke. Han benytter sig af et spind af forskellige mere eller mindre ubevidste metoder og henter sågar inspiration ved at se science fiction-film.


“Jeg henter inspiration hos alle dem, som er visionære og forestiller sig, hvordan verden kan se ud om 10-20 år. Der er faktisk mange af deres fantasier, der holder vand. Se bare på Jules Vernes fremtidsforestillinger. Men hvis jeg skulle have en tatovering af min største helt, skulle det nok være Einstein, for han evnede at få den skøre tanke. Og han var så super intelligent, at han også kunne få tanken praktiseret. Mange af hans citater, giver for mig utrolig god mening.”


Elsker, når kunderne “tvangsinspirerer”

Blandt de mere jordnære – og faktisk også største inspirationskilder for Claus – er Metalwos egne kunder. De stiller specifikke opgaver, som gør det nemmere at tænke sig frem til en løsning. Det kalder Claus “tvangsinspiration”. Han elsker at få stillet opgaver af kunder, som endnu ikke er blevet lavet af andre.


“Det fedeste for mig er, når vi bliver bedt om at lave noget, som andre ikke har lavet endnu. For det er her, vi har mulighed for at udvikle nye produkter og produktionsformer – og for at skille os ud. Vores ånd i huset er, at vi ikke siger nej – heller ikke til de rigtig svære opgaver. I stedet laver vi en brainstorm, hvor vi får idéer til, hvordan vi kan løse opgaven. Jeg inddrager både direktøren og kollegaerne fra produktionen. Og så spørger jeg vores underleverandører.”

Og både hos underleverandører og eksterne virksomheder oplever Claus også, at der meget inspiration af hente. Han henter stor inspiration i mødet med andre virksomheder og beskriver den store glæde, han får ved at blive inspireret af besøg hos andre virksomheder:


“Jeg elsker at komme på virksomhedsbesøg, hvor jeg kan se, hvordan ting i virkeligheden produceres. Det er virkelig noget, det trigger mig. For uanset hvad der bliver lavet, så kan man altid bruge det inden for sin egen branche. Det kan være helt ned i de små detaljer – for eksempel hvordan en glødepære eller LED-pære er lavet. Det kan være deres materialeopbevaring eller materialehåndtering. Eller det kan være nogle, der bruger en særlig limtype til en bestemt opgave.


Det er vidt forskelligt, hvad der inspirerer mig på besøgene – men inspireret bliver jeg altid. Nu kan jeg jo ikke rende rundt på virksomhedsbesøg hele tiden, så derfor bruger jeg meget YouTube til at søge på de ting der interesserer mig,” fortæller Claus begejstret.

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA