Støvsugernes, vaskemaskinernes og termostaternes darwinistiske kamp er i gang

Der er brug for virksomheder, der kan håndtere the Industrial Internet of Things, hvis man spørger teknologiekspert Preben Mejer. Og det kan Metalwo.

29/11-18

Vores internet og teknologi skifter i disse år gear. Fra at have et internet, der er styret af og for mennesker vil tingene fremover være det primære omdrejningspunkt på nettet. Det mener en af Danmarks førende eksperter inden for fremtidens teknologi og bestyrelsesmedlem i Metalwo, Preben Mejer.

Preben Mejer er it-ekspert og direktør for det digitale videncenter Radr, og han har siden 2016 været bestyrelsesmedlem i Metalwo. Han er gået ind i samarbejdet med Metalwo, fordi han oplever, at der i takt med opblomstringen af Internet of Things er opstået et behov for, at de mange fysiske internet-enheder, der vinder frem, er pakket ind i robuste og velfungerende materialer.

“30 procent af de 80 milliarder internet-enheder, der vil være i 2025, skal gøre et eller andet aktivt. De skal fortælle en status, give alarm eller kunne betjenes. Og det vil fungere i et blandet, hårdt, ubehageligt og fjendtligt miljø. De skal kunne klare piss’-regnvejr. Og det er der, hvor Metalwo brillerer,” forklarer Preben.


Fra hygge til industri


Mejer beskriver det store skift, der er sket med internettet, siden det blev opfundet i 1990. Der er sket en udvikling, hvor nettet var en ustabil og finmekanisk service, man kun kunne tilgå fra sin computer til i dag at være allestedsnærværende og integreret i alt fra alarmsystemer til klimaanlæg og støvsugere.


“Internettet startede med at være noget hyggeligt og spændende for forbrugerne, indtil det blev solidt og pålideligt. Så blev det til industrial internet, som kunne bruges i seriøse, professionelle sammenhænge,” fortæller han.


Med industrial internet peger Mejer på den udvikling, der er sket, hvor internettet er overgået til Industrial Internet of Things, der er rettet mod industri og erhverv. Her handler det blandt andet om at skære ned på omkostninger, styrke sikkerheden og øge produktiviteten ved hjælp af enheder, der er koblet op til nettet. Og det er her, Mejer ser Metalwo som en vigtig spiller.


“Jeg er faldet for Metalwos forståelse for materialer. For i takt med at internettet går fra at være menneskenes til tingenes, er der brug for virksomheder, som kan pakke finmekanik ind, så enhederne er robuste nok til at klare stød, støv eller vand. Metalwo laver et fornemt håndværk og designer produkter, der tåler at blive udsat for de miljøer, de skal fungere i,” fortæller Mejer.


Fra dumme til selvstændige enheder


Den hastige forandring, der i disse år vil ske inden for Internet of Things, skyldes ifølge Preben Mejer tre udviklingstendenser:


1. Udviklingen af smartphones. De er nu billigt produceret og har en masse sensorer. Og de vandrer over mod en begyndelse af et Internet of Things.


2. Udviklingen af batterier. De kan holde meget længere, og det giver nye muligheder.


3. Udviklingen af connectedness. Enheder kan meget bedre kommunikere på tværs i forhold til tidligere.


At teknologien bevæger sig i denne retning betyder, at et væld af både private og professionelle enheder går fra at agere passivt til at blive mere intelligente og selvstændigt handlende. Mejer formulerer udviklingen som en darwinistisk kamp:


“De her typer af enheder kommer til at gennemgå et accelereret darwinistisk udviklingsforløb, hvor de starter med at være dumme dimser, man kun kan tænde og slukke for til at være “aware”-enheder, der kan tale sammen og dele oplysninger med hinanden. I tredje fase bliver de mere autonome og kan handle selvstændigt.”


De selvstændigt handlende enheder, der har gennemgået tredje udviklingsfase, er ikke overkommunikerende med al deres data, men handler i stedet på baggrund af de informationerne, de indsamler. De kommunikerer med andre enheder og udvælger selv de mest relevante informationer.


Metalwo kan klæde de selvstændige enheder på


For en virksomhed som Metalwo, der udvikler designs til brugergrænseflader og har en god materialeforståelse, åbner udviklingen op for et stort marked med masser af nye udfordringer.


I takt med at de mange internetopkoblede enheder vil agere mere frit og blive bedre til at kommunikere, er der brug for, at de har velfungerende displays og er integreret i materialer, som kan stå imod de aktuelle – og ofte barske – ydre forhold, de udsættes for.


For at udviklingen fra menneskenes internet til tingenes internet for alvor kan vinde igennem, er der brug for firmaer som Metalwo, der klæder enheder på, så man kan stole på, at de handler, uanset om det regner eller sner, påpeger Preben Mejer.

Som bestyrelsesmedlem i Metalwo sikrer han, at Metalwo er opmærksomme på udviklingstendenserne inden for området og derfor også opdateret på de ting, der kommer. Og Mejer er glad for at stille sin viden til rådighed for Metalwo.

“Metalwo er i sin natur en innovativ og nysgerrig virksomhed. De følger med i de mange nye ting og muligheder, der opstår, og er i stand til at tage imod dem og handle på dem,” afslutter han.

Vil du modtage nyheder og historier fra os i din mail-indbakke? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev her. 

Metalwo DesignLab

Med Designlabbet åbnes der op for et univers af muligheder. Vi kalder det ’designerens legeplads’. Vores kunder får her rig mulighed for at sammensætte og kombinere former, strukturer og farver fra vores omfattende materialedatabase. På den måde sikres et unikt produkt, hvor der både er taget højde for kvalitet, funktionalitet og design.

Metalwo DesignLab
Vi er altid klar til at hjælpe og rådgive

Hvis du ønsker at vide mere omkring folietastaturer skal du blot skrive din email ind her, så sørger vi for at fortælle dig hvad du har brug for at vide.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
da_DKDA