Ubåde, fly og raketter baner vej for Metalwos kvalitetsløsninger

Vores design- og udviklingsingeniør Steen S. Jørgensen følger kundernes bestillinger til dørs og sikrer, at idé, form og funktion går op i en højere enhed. Steen fortæller her, hvad der inspirerer ham i sit arbejde og om kunsten i skabe produkter, der både er solide, funktionelle og har et lækkert design.

08/01-19


Steen har arbejdet i Metalwo de seneste 25 år. Inden da arbejdede han som teknisk designer og eletroniktekniker hos smedevirksomheder – og begejstringen for at arbejde med rå, industrielle materialer sidder fast.


For Steen er håndværker. Han forstår sine produkters funktion og reaktion og laver løsninger, der er så gennemskuelige og enkle som muligt.


“Jeg har rodet meget med motorer og arbejdet med smedevirksomheder tidligere. Jeg lavede ventilations- og røranlæg, og de ting tænker jeg ind i det, jeg laver for Metalwo,” fortæller han.


Det gamle smedeliv har banet vej for en del af Steens inspirationskilder: De rå metalprodukter, de enkle, solide løsninger og den industrielle æstetik. Han er et legebarn, der stiller spørgsmålstegn ved udformningen af produkterne, vender dem på hovedet og bygger dem på ny. For hvad nu, hvis der fandtes en bedre idé, hvis man gjorde sådan her i stedet for?


Transistorradioer er stadig et hit


Steen sætter pris på godt håndværk og industrielt design. Han inspireres af alt lige fra Apple-produkter til flydesigns fra 2. verdenskrig – og sætter særligt pris på maskiner og kabinetter, som er nemme at skille ad.


Læs, hvad Steen ser af spændende trends i den nære fremtid. 

“Som barn kunne jeg godt lide at skille ting ad – og det er aldrig gået over. Jeg skal altid lige åbne maskinen for at se, hvad der er inde bagved. Transistorradioer for eksempel – dem har jeg godt nok splittet mange af,” fortæller Steen med et smil. Han er begejstret for at skille netop transistorradioerne ad, fordi de ikke har en masse skruer og komponenter, der skal justeres.


Og netop det at have adgang til selve maskinen uden for meget besvær er noget, Steen forsøger at implementere i mange af Metalwos produkter. For ham er funktionalitet et nøgleord for udformningen af designet.

“Vi får mange opgaver, hvor vi skal pakke ting ind – automater for eksempel – hvor der skal være betaling og integreres komponenter til det,” fortæller Steen, der primært arbejder med metal- og folieløsninger.


En stor del af de opgaver, Steen får, er at udarbejde “huset”, der samler al hardware, og som kan låses sammen med skruer, så det er nemt at åbne, samtidig med at det er robust.


Funktionelle indpakninger, der passer til vind, vejr og vold


“Jeg går meget op i at lave samlingsdetaljer, der er servicevenlige. Så de er nemme at åbne op. Man skal bare lige trække en skrue ud, og så er den åben. Og her tænker jeg meget funktion ind i det. Hvor skal det bruges? Hvem skal anvende det? Skal det være vand-, støj- eller støvtæt? Og hvilke overfladekrav er der?”


Men udfordringerne stopper ikke her. For et yderligere element i Metalwos kvalitetskrav er, at æstetikken er i top.


“Det skal være lækkert og simpelt, det vi laver,” fortæller Steen. Og inspirationen til lækre og simple løsninger henter Steen både fra bil- og møbelindustrien samt mobiltelefoner og computere. Han falder typisk for de lækre detaljer, såsom en smart åbningsmekanisme eller et lækkert håndtag.


Industrielt design holder


I sin iver efter at udvikle produkter med et klassisk udtryk, søger Steen inspiration i opfindelser fra det forrige århundrede. Han beundrer de gamle maskiner for deres klassiske og robuste stil og kan sågar få en ny idé ved at se på landingsstellet til et fly. 


“Jeg søger en del inspiration i ubåde, fly og helikoptere og for eksempel også Apollo’er og spitfires. Og de gamle fly fra 2. verdenskrig. For det industrielle udtryk tiltaler mig meget. Det er de helt rå materialer – og den æstetik og funktionalitet kan jeg godt lide,” fortæller han og opremser kvaliteten af forskellige opfindelser inden for militærindustrien.


“De løsninger, man har lavet inden for militærindustrien, er generelt inspirerende. For de er fejlsikrede,” fortæller Steen, der også i sin egen boligindretning sætter pris på det industrielle look. Hans drøm er at bo i en robust New Yorker-lejlighed med rå mursten.


Store tanker om små projekter


Selvom flere af Steens inspirationskilder er højtsvævende – bogstaveligt tal, påpeger han, at en af glæderne ved sit arbejde er, at Metalwo både servicerer kunder med store ordrer, men er ikke for “for fine” til at tage sig tid til at levere lækre løsninger også på de mindre bestillinger.


“For os er der ikke noget, der er for småt. Vi er gerne med i udviklingen af de helt små produkter. Vi prøver at være nede på jorden og tale samme sprog som kunderne og forstå deres behov og hjælpe til at gøre dem konkrete.”


Netop udfordringen med at samle kundens og designerens idé til et konkret oplæg er en opgave, som Steen holder meget af. 

“Jeg får en opgave fra designerne om, hvordan noget skal se ud, og så er det mig, der skal løse det og finde ud af, hvordan det skal udformes. Jeg dissekerer de oplæg, jeg får, og gør dem til noget brugbart.”


Og det arbejde kræver, at man har et tæt samarbejde med kunder og designere. I den forbindelse er dialog og behovsafklaring afgørende elementer, før man går i gang med udformningen. “Man skal være god til at lytte til, hvilke idéer kunderne har,” afslutter Steen.

Metalwo DesignLab

The DesignLab opens up a universe of possibilities. We call it ‘the designer’s playground’. Our customers are given the opportunity to mix and match shapes, textures and colours from our extensive material database, which ensures a unique product, where quality, functionality and design are taken into account.

Metalwo DesignLab
We are always ready to help and advise

If you want to know more about foil keyboards, just enter your email here and we will make sure to tell you what you need to know.

Vi kontakter dig snarest muligt
Der gik noget galt.. Husk du altid kan finde vores oplysninger på kontakt-siden
en_USEN