Når idé bliver til virkelighed

Hos Metalwo står døren altid på klem, når det gælder den gode ide af den ambitiøse iværksætter. Vi kender nemlig til vigtigheden i at have ressourcestærke og erfarne medspillere med fra starten. Så står du med den gode idé, men kender ikke til mulighederne i praksis? Eller har du brug for en sparringspartner til at tage det afgørende skridt fra tegning til produkt? Så lad Metalwo følge dig godt på vej.

En palet af muligheder

Hvorfor er det en god ide?

Det er et spørgsmål, man uden tvivl vil møde på sin vej fra idé til virkelighed. Vejen kan være lang, når man som iværksætter vil forsøge at lave sin første prototype. Ikke nok med, at man måske ikke har tilstrækkelig faglig viden om industrien, så kan der samtidig være en lang række tekniske udfordringer, der kan hæmme udviklingen af sit produkt. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at hvad der kan tegnes på papir og tænkes i tanker, ikke altid er muligt at skabe i praksis. Somme tider er det - og somme tider opdages der naturlige forbedringer i produktets funktionalitet såvel som design, når det gøres til virkelighed.

Hjælpen af hente

Men for at kunne realisere et produkt kræves en vis viden og en række ressourcer, for at kunne afprøve, teste og eksperimentere med sin ide. Og netop på dette område kan du som iværksætter med fordel søge mod den etablerede virksomhed for sparring og inspiration.

Den erfarne leverandør

En ansvarsfuld aktør

Som en etableret erhvervsaktør værner Metalwo om iværksættermiljøet i Aarhus. Det er en del af virksomhedens vision, at kunne bidrage positivt til etableringen af morgendagens virksomheder og på den måde stimulere innovation og entrepreneurship i det danske erhvervsliv. Derfor melder Metalwo gerne inde med ressourcer og mentorship fra vores erfarne medarbejdere til den ambitiøse start-upper.

Den erfarne medspiller

Hos Metalwo har vi en omfattende viden, og ikke mindst erfaring med produktion og design af en lang rækker processer og produkter. Med andre ord – vi ved, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der kræves for at skabe rammerne for et godt produkt. Og netop dette kan være det afgørende råstof, som gør blyantstregen til et fysisk produkt. Ved hjælp af vores Design Lab får du som iværksætter en visuel og mærkbar fornemmelse for materialer, farver og strukturer, som potentielt kan ligge til grund for din allerførste prototype.

Idag og i morgen

Det værdifulde samarbejde

Det endelig spørgsmål er, hvordan vi sammen kan skabe værdi? I vores optik ligger værdiskabelsen i samarbejdet. Et samarbejde, hvori du som iværksætter får mulighed for at tilgå dit produkt i fysiske rammer og få et udbredt kendskab til, hvilke muligheder der er i forbindelse med produktion, design, montering osv. Områder, hvor Metalwo kan bidrage med ekspertviden og de nødvendige faciliteter.

En forståelse for rammerne

Samtidig tror på vi, at tydeliggjorte rammer og en udbredt forståelse for produktionsprocesser vil stimulere ide-generering i praksis og bidrage positivt til udviklingsprocessen. For Metalwo eksisterer motivationen ikke blot på baggrund af det, at kunne stimulere fremtidens erhvervsliv. Der ligger desuden et stort potentiale for at tilgå innovation og nytænkning i Metalwos forretningsgang. Elementer der er vitale for os som virksomhed, og kriterier som skal opfyldes, for at kunne imødekomme fremtidens kunder. Derfor tror vi på et delt udbytte af samarbejdet, når diversiteten mellem den etablerede virksomhed og iværksætteren mødes.

Læs med på vores blog, og få et glimt af dagligdagen her på vores hovedkontor i Hasselager.

Mohammad vil digitalisere garderobe systemer og udskifte billetten med noget så simpelt som din finger. Hør mere om tankerne bag her.

Jonas har nytænkt den gamle og langt hen af vejen forældede tilgang til parkeringssystemer – Hør mere om virksomheden Simplyture.

Max har været på noget af et iværksætter eventyr. Vejen har slået forbi både CBS, investment banking og en organisatoriske krise. Ikke desto mindre står virksomheden i dag overfor deres første internationale millionordre.

Seks Finter til Iværksætteren

Vi har været hurtige til at fange iværksætterne, når de har været på besøg hos Metalwo. Her deler de deres seks bedste tips til et succesfuldt start-up.

Vi vil gerne løbende holde dig opdateret med indsigt og inspiration fra branchen. Vi lover ikke at larme, kun når det er nødvendigt.